Eveniment prelansare Tineri Antreprenori 2017


Inscrie-te acum!

 

Tineri Antreprenori este un proiect cu și despre inițiative ale tinerilor, care doresc să facă diferența prin afacerilor lor, în comunitățile lor. Prin acest proiect, JCI București își propune să ajute tinerii antrepreori care au o afacere la început sau doar o idee, să ajungă pe calea succesului.

Săptămâna trecută, la inițiativa managerului de proiect din ultimii 2 ani, Cristi Tudorescu, Immediate Past President JCI București, ne-am întâlnit cu câțiva dintre foștii “studenți” ai școlii de business Tineri Antreprenori. Ei ne-au povestit cum a fost pentru ei experiența TA și cum i-a ajutat să ajungă la afaceri cu adevărat de succes. O parte dintre ei sunt azi membri activi în JCI București. Iată poveștile lor.

 

Anca Dumitrescu, 441 Design Studio

Anca a participat la Tineri Antreprenori în ediția 2015, când 441 Design Studio era la început fusese înființat în 2013). Afacerea sa este centrată pe design și, chiar dacă a început ca un studio de design interior, acum oferă gama completă de servicii de design:

  1. Creative design în arhitectură, design interior, instalații artă și branding
  2. Corporate design
  3. Design agency – pe zona de publicitate activari brand etc. Colaborari cu agentiile mari
Cel mai nou proiect al 441 Design Studio este ALTO, un brand de home and deco, pentru care echipa Ancăi pregătește o lansare pe care o așteptăm cu toții. 😀

După Tineri Antreprenori, Anca a devenit membru JCI.

Cifră de afaceri în 2016: 85.000 Euro

 

Cristi Chițu, Patiseria Tineretului

Cristi a pornit în 2008 o patiserie dintr-o franciză internațională, alături de asociatul lui, care îi este alături și astăzi. Business-ul a rezistat timp de 4 ani, dar Cristi își dorea mai mult, să se dezvolte, să dezvolte portofoliul de produse, să se adapteze cerințelor pieței. Din păcate, sistemul de franciză nu îi permitea aceste lucruri, așa că în 2012 a renunțat la aceasta și a deschis, alături de același asociat, Patiseria Tineretului.

În 2015, când a aderat la programul Tineri Antreprenori, Cristi avea deja Patiseria de 3 ani, dar simțea că se blocase, voia să se dezvolte și avea nevoie de un impuls. Programul l-a ajutat să înțeleagă cum să se detașeze de task-urile zilnice în care era implicat și să se concentreze, strategic, pe managementul afacerii.

De atunci, Cristi a mai deschis 2 patiserii (Drumul Taberei și Ștefan cel Mare) și își propune să o deschidă și pe cea de-a patra.

De asemenea, a deschis și un centru de producție, în care produce materia primă pentru toate produsele patiseriilor pe care le deține, iar astfel a făcut un pas înainte în controlul calității produselor sale.

De anul acesta, este disponibilă și franciza Patiseriilor Tineretului, care a fost gândită și creată în urma programului Tineri Antreprenori, cu ajutorul unei agenții de consultanță, întâlnite tot în cadrul programului.

După Tineri Antreprenori, Cristi a devenit membru JCI.

Cifră de afaceri în 2016: 700.000 Euro

 

Florin Ghiță, GTools & Tresa

Florin a preluat, alături de fratele lui, afacerea de familie, GTools. Când a intrat în TA, în 2015, erau deja recunoscuți ca furnizori cu tradiție de echipamente tehnice, însă se confruntau cu lipsa de specializare și problemele specifice pieței de construcții.

Programul TA și discuțiile ulterioare le-au adus o mai bună claritate și, drept consecință, au dezvoltat o divizie specializată în echipamente de protecție, Tresa, divizie care le-a permis accesul către noi segmente de piață și parteneriate mult mai stabile.

Azi, Gtools migrează către Tresa, de la magazin online tehnic, generalist, la specializare pe echipamente de protecție.

Cifră de afaceri în 2016: 2.000.000 euro

 

Cătălin și Olivia Bizadea, DynamixRM

Cătălin a înființat DynamiXRM în 2015, cu puțin timp înainte de a se înrola în programul Tineri Antreprenori.

În urma participării la TA, firma lui Cătălin a înregistrat o creştere a numărului de clienţi, atât din rândul celorlalţi participanţi, cât şi ca rezultat a unei mai bune organizări / prioritizări.

Clienții DynamixRM sunt din România, UK, Bulgaria şi Republica Moldova. Cifra de afaceri a înregistrat o creştere şi urmează  își mărească echipa. Firma este partener Microsoft şi se ocupă exclusiv cu implementări ale soluţiei Dynamics 365/CRM, având întreaga echipă certificată Microsoft Dynamics.

Cătălin și Olivia recomandă Tineri Antreprenori tuturor celor care doresc pună bazele unui business organizat, cu o direcţie clar definită. Programul a însemnat, pe lângă sesiunile de training, crearea unor relaţii de prietenie.

Cătălin și Olivia au fost membri JCI înainte de a participa în programul TA și sunt activi în continuare. Olivia se află în board-ul organizației, în calitate de Vicepreședinte Resurse Umane.

Cifră de afaceri în 2016: 60.000 Euro

 

Adrian Băcanu și Alex Badea, Quest Mission

Adi Băcanu și Alex Badea sunt asociați la unul dintre cele mai dinamice escape room-uri din București, Quest Mission, locul în care cei doi își pun mereu creativitatea la încercare, pentru a crea noi scenarii.

La Tineri Antreprenori au venit în 2015, iar programul i-a ajutat să își dezvolte un nou business, care până atunci era un departament intern, anume cel de creație. Astfel, a luat naștere Smart Designs. De atunci, cei doi atreprenori dezvoltă în paralel cele două afaceri.

Quest Mission este vedeta lor, care a început să se extindă la nivel internațional, prin vinderea licențelor de scenarii create de ei, acestea ajugând în toată lumea, inclusiv în Alaska, Croația, Florida, Roma, iar lista e încă deschisă.

În 20 iunie, Quest Mission a lansat un nou proiect inovativ pentru piața din România, Train enigma – un real Life Game într-un tren in mișcare, în parteneriat cu o nouă linie privată de tren.

Tineri Antreprenori i-a ajutat pe Adi și Alex să viseze mai mult, să își depășească propriile limite.

Adi a fost membru JCI înainte de a participa în programul TA și este activ în continuare.

Cifră de afaceri în 2016: 50.000 Euro

 

Alex Ion, Nexus Gamers Pub

Alex este un gamer pasionat, iar în primăvara lui 2015 s-a hotărât îşi facă propriul pub de gaming. I-a plăcut iniţiativa foştilor proprietari de la Nexus (conceptul, clientela, personalul, poziţia), i-a întrebat dacă sunt interesaţi de un exit, au negociat 2-3 luni şi aşa a ajuns antreprenor. 🙂

La achiziţie, era doar barul, iar Alex a construit de la zero clubul de gaming de la etaj. A reuşit deschidă etajul în august 2015, iar TA a început în septembrie.

Chiar dacă TA nu a avut nici un impact direct în business sau în cifra de afaceri, l-a ajutat foarte mult la nivel personal. Gamingul fiind un o industrie nouă şi efervescenţă, era greu primească sfaturi de la cineva. Problema lui Alex era una mai degrabă motivaţională: nu reuşea depăşească psihologic anumite bariere, cum ar fi faptul că pierdea bani lunar, în business-ul său.

A văzut în rândul colegilor de la TA e ceva perfect normal, mulţi dintre ei având chiar falimente la primele afaceri. A prins curaj şi şi-a dat seama este pe drumul cel bun. L-a ajutat şi componenta de networking, drept dovadă a ajuns fie co-acţionar cu alți 2 din membri JCI într-o altă firmă, achiziţionată în 2017.

Echipa Nexus Gaming e principalul motor de creştere a business-ului în momentul de faţă. Alex plănuieşte le facă un gaming house permanent şi contracte, ceva ce nu a mai făcut nici o altă echipă din România până în momentul de faţă. Focusul lor principal este în afara României, echipa încearcă acum se remarce la competiţii internaţionale, care le oferă mai multă expunere, dar şi premii substanţial mai mari.

Cât despre Nexus Gamers Pub, e în plină ascensiune. Dacă în 2014 firma avea o CA de 48.000 euro, în 2015 Alex a reuşit o tripleze îndoar 7 luni de patronat (127.000 €), iar în 2016 a încheiat anul cu încasări de aproximativ 170.000 €.

Cifră de afaceri în 2016: 170.000 Euro

 

Dan Lazăr, Tennis Hero

Când a venit la Tineri Antreprenori, Dan încă era foarte la început cu ideea sa de afaceri. Atât de la început, încât nu apucase să emită prima factură, încă. În cadrul programului a învățat tot ceea ce înseamnă un business și a început să predea primele ore de tenis, la Tennis Hero.

Afacerea sa s-a dezvoltat foarte frumos, are astăzi trei baze sportive în care predă tenis copiilor din București, iar planurile sale sunt de extindere internațională. Primi pași au fost făcuți deja, prin organizarea unor tabere și competiții internaționale, la care membrii clubului participă constant.

Dan pune foarte mult accent pe experiența copiilor care vin la tenis, iar acest lucru se vede din felul în care este cosntruit site-ul, prin felul în care vorbește despre ceea ce face, dar și din recomandările celor care au participat la lecțiile Tennis Hero.

Cifră de afaceri în 2016: 95.000 Euro

 

***

Inscrie-te acum!

 

Povestea continuă! Revneim și cu alte povești frumoase ale Tinerilor Antreprenori, din generațiile trecute și mai ales, din cele viitoare! Dacă vrei să fii la curent cu lansarea programului TA de anul acesta, înscrie-te la newsletterul nostru!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.