Proiecte – 2010


1. Calendarul proiectelor JCI Bucuresti 2010 :

(gasiti o prezentare pe scurt a fiecarui proiect la finalul acestei pagini)

 • ianuarie – JCI Mixer
 • februarie – JCI MIXER, Ziua Portilor Deschise – This is JCI, Weekend Training & Team building
 • martie – JCI MIXER, Business Target Club
 • aprilie – JCI Mixer, Business pe Bicicleta  
 • mai – JCI MIXER, Team-building la mare (1 mai), Extreme JCI – rafting pe Jiu, business twinning JCI Istanbul, Tineri Antreprenori
 • iunie –  Public Speaking Support Group
 • iulie – Tineri Antreprenori, Empowering Entrepeneurs, Public Speaking Support Group
 • octombrie –  JCI Mixer, Tineri Antreprenori, Business Target Club
 • noiembrie – Succes în România www.succesinromania.ro, This is JCI, Public Speaking, Business Target Club

2. Evenimentele JCI in 2010 la nivel international:

3. Evenimentele JCI in 2010 la nivel national:

4. DESCRIEREA DETALIATĂ A PROIECTELOR JCI BUCUREȘTI 2010:

JCI Mixer este intalnirea informală, lunară și relaxată a JCI București. Participanții sunt membri JCI Bucuresti, prieteni de-ai noștri sau colaboratori ai JCI, care discuta intr-un cadru informal (de exemplu intr-o cafenea) despre ce le place si ce isi doresc, despre proiectele JCI si cele personale, cat si despre cum sa transforme in realitate doua expresii des intalnite in JCI – “Be Better” & “Positive Change”.

Ziua Portilor Deschise – “This is JCI” este un eveniment la care participa atat membri actuali, cat si invitatii acestora (potentiali membri). Acestia vor avea ocazia sa cunoasca organizatia si membrii ei, oportunitatile oferita de aceasta, proiectele sale nationale si internationale. La finalul evenimentului, invitatii vor putea aplica pentru a deveni membru. Va urma un proces de selecţie a celor mai potrivite persoane pentru planurile noastre ambiţioase.

Business Target Club (BTC) este un club de afaceri cu manageri de top şi antreprenori de succes, selectaţi pe bază de recomandare din partea membrilor existenţi ai clubului. BTC înseamnă networking cu oameni de calitate, dornici de autoperfecţionare, care vor să fie conectaţi în timp real la cele mai noi tendinţe dintr-un anumit domeniu şi în acelaşi timp să se informeze cu privire la principalele evoluţii economice şi cele mai bune practici de management din România şi din străinătate. Evenimentul va aduce mereu în discuţie teme de actualitate şi interes pentru membrii săi. Acestea vor fi prezentate de specialişti recunoscuţi în domeniu şi dezbătute într-un cadru deosebit, alături de persoane cu valori similare.

JCI Think Tank este o initiativa ce urmareste promovarea in spatiul public a ideilor inovatoare din economie si politici publice care au ca subiect activitatea antreprenoriala din Romania. Vor participa la dezbateri membri marcanti ai comunitatii de afaceri din Romania, lideri din societatea civila, mass-media sau din administratia publica.

Tinerilor Antreprenori s-a născut în urma celor două ediții de succes a programului de mentorat Tineri antreprenori, susținut de antreprenori pentru viitori antreprenori. Programul a contribuit la dezvoltarea de tineri antreprenori aflați la început de drum în construirea de noi companii. Mentorii sunt antreprenori care au dezvoltat startupuri (3-5 ani vechime), dornici să împărtășească experiența și succesul personal, dar și din greșelile făcute și din dificultățile prin care au trecut.

Clubul va funcționa sub un format testat și va consta în întâlniri lunare la care vom avea invitați mentori antreprenori care vor răspunde la întrebările transmise de membrii clubului înainte de începerea evenimentului.

În cadrul interactiv creat va exista o secțiune de business feedback. 3 membri ai clubului, tineri antreprenori, vor avea la dispoziţie 10 minute fiecare pentru a-şi prezenta afacerea sau planul de afaceri. Aceștia vor primi de la mentori și de la ceilalți participanți feedback pentru aspecte precum strategia generală, marketing, vânzări, sustenabilitate business, recomandări.

Membrii clubului sunt participanții de la primele 2 ediții ale Programului Tineri Antreprenori și alte persoane interesate.

Business pe bicicletă e un proiect ce va promova folosirea bicicletei pentru oamenii de afaceri.  Vrem să facem din mersul pe bicicletă la birou o obișnuință plăcută pentru cât mai multă lume.
Conceptul este simplu.
Vom organiza parade de bicicliști în ținută business. Plecarea va fi din Piața Victoriei și va avea ca destinație Parcul Herastrău. Pe traseu vom forma atât la dus cât și la întors grupe de 2 persoane.
Vom căuta să identificăm oportunități de afaceri între participanți pe parcursul timpului petrecut împreună.
Se pot înscrie atât persoane care folosesc în mod curent bicicleta ca mijloc de transport de acasă la birou, cât și persoane deschise la acest mijloc de transport alternativ.

Business pe Motocicleta are ca scop in primul rand networkingul si explorarea oportunitatilor de afaceri si socializare a tinerilor antreprenori sau aflati in zona corporate, care au ca pasiune comuna Motociclismul.  Dorim astfel sa atragem atentiei opiniei publice asupra faptului ca cei care folosesc motocicleta ca alternativa de transport sunt in mare parte oameni responsabil din punct de vedere social, implicati in proiecte antreprenoriale, angajati in companii sau in administratia publica. Vom organiza o parada de Motociclisti in tinuta business. Plecarea va fi din Piata Victoriei si va avea ca destinatie Piata Constitutiei, iar traseul va fi  Piata Victoriei – Piata Romana – Piata Unirii – Piata Alba Iulia – Piata Constitutiei. La final, in Piata Constitutiei, vom avea o repriza de socializare, cautand sa identificam oportunitati de afaceri intre participanti.

Traininguri si team-buildinguri se vor desfasura la sfarsitul lunii februarie (la munte), cu ocazia zilei de 1 mai (la mare) si la sfarsitul lunii mai, cand va avea loc proiectul Extreme JCI – rafting pe Jiu.

Empowering Entrepreneurs  isi propune sa ajute la consolidarea si formarea unei clase de business de tip antreprenorial condusa de oameni tineri, puternici, creativi care reusesc sa-si gaseasca in orice mediu sau context  resurse pentru a evolua si  solutii la problemele ce apar pe parcurs.

Scopul proiectului:

 • constientizarea resurselor nelimitate ce se afla la indemana tinerilor initiatori a unui business.
 • formarea unui comunitati de antreprenori ce stiu si pot sa se ajute singuri.
 • dobandirea capacitatilor ce ne permit construirea unor sisteme functionale pentru business-urile lor.

Profil participant: antreprenorii intre 23-38 de ani, cu o experienta mai mare de un an in busines

Public Speaking Support Group ne ajuta sa devenim speakeri mai buni prin practica. Asa ca, din doua in doua saptamani ne vedem si exersam vorbitul in public.

Puteti pregati speech-uri pe orice tema, sugestia noastra este sa vorbiti despre pasiunile voastre. Toti avem pasiuni si oricui ii face placere sa vorbeasca despre ele. La Public Speaking Support Group vei gasi un loc in care poti vorbi in public si motivatia de a o face. Puteti folosi prezentari Power Point si filmulete in speech-urile voastre sau nu, depinde de voi.

Intalnirile in limba romana au loc din doua in doua sambete, la ora 10:45, la Orange Concept Store. In general dureaza doua ore si jumatate.

Ca urmare a parteneriatului cu The British Council, au loc intalniri si in limba engleza, marti, ora 19:45, din doua in doua saptamani, la sediul The British Council. Intalnirile in engleza dureaza o ora si jumatate.

Policy Debate Club asigura cadrul in care membrii JCI sa devina furnizori de solutii la problemele curente ale societatii, astfel incat sa creeze o schimbare pozitiva in comunitate devenind lideri si antreprenori.

Scopul proiectului:

 • furnizarea de solutii pentru problemele economico-sociale la nivel local si national, utilizand Metoda Dezbaterilor.
 • dezvoltarea de abilitati comunicationale, de lucru in echipa, de analiza si sinteza

COMPONENTA ACADEMICA:

 • Temele abordate vor fi teme reprezentand probleme ale comunitatilor locale si pana la nivel national. Formatul de Dezbateri de strategie ofera cadrul de confruntare a solutiilor propuse;
 • Temele pentru dezbateri se vor propune de catre echipa de proiect, (“Echipa”) prin comun acord.

Succes in Romania este un program de mentorat pentru studenţii de origine Română născuţi în afara ţării care vin să-şi facă studiile în România. Proiectul va facilita integrarea socială şi culturală a studenţilor de anul I prin intermediul unei relaţii de unu la unu cu un mentor. De asemenea, se va realiza un transfer de experienţă de viaţă de la mentor la student, a.î. studentul să nu fie nevoit să redescopere toate detaliile vieţii din România de unul singur.