3 Femei de afaceri si secretele lor pentru un business de succes


Considerata candva sexul slab, in prezent, femeia ocupa pozitii de top in companii de renume. Atat in tara, cat si peste granite exista din ce in ce mai multe femei care conduc mari companii de succes. Drept dovada ca femeia este la fel de puternica precum barbatul cand vorbim de cariera si success in afaceri. Multe dintre femeile de succes au secrete pe care le-au descoperit in timp, de multe ori cu efort si multe sacrificii pe plan personal. Insa, ceea ce au in comun toate dintre femeile de succes este perseverenta. Cand vorbim de antreprenoriat, trenul care aduce succesul uneori intarzie sa apara, dar perseverenta si credinta in produsul tau iti garanteaza si succesul.

Totul se face cu pasi marunti. Trebuie doar sa indraznesti sa vizezi, sa ai curaj.

3 femei de succes din Romania ne-au dezvaluit care sunt cele mai importante secrete pentru a reusi in afaceri

  1. Cristina Niculescu, om de televiziune, Owner Sfatulparintilor.ro – “Fii sincera cu tine!”

Timp de 15 ani a lucrat in trustul Intact, ca director media, director PR si comunicare si director de marketing. In 2010, insa, a decis ca e timpul pentru o schimbare radicala, pentru ea si familia sa. In noiembrie 2010 a lansat site-ul sfatulparintilor.ro, care s-a transformat intr-un adevarat business.

“Femeia trebuie sa se poata simti in continuare feminina si sa isi aloce timp pentru a-si cultiva energia feminina in timp ce activeaza cu succes in lumea energiei pragmatice masculine a businessului”.

Afacerea ta va fi dupa chipul si asemanarea ta, deci va fi unica.

Un sfat important al Cristinei pentru o cariera de succes este sa-ti raspunzi la marele WHY, privindu-te in oglinda. Intreaba-te cu voce tare, rostindu-ti numele : „X, de ce faci ceea ce faci ? Ce te anima si ce te tine pe drum? Ce iti aduce bucurie in suflet in afacerea asta?”. Dupa ce iti raspunzi, sincer, din inima nu din obiectivele rationale ale mintii, multumeste-ti pentru aceasta clipa one-on-one pe care ti-ai oferit-o.

  1. Roxana Domnica, fondatoare MORE Networking –“Inteligenta e cel mai de pret accesoriu al unei femei”

Femeie de succes si mamica dedicata, Roxana Domnica a creat o comunitate a oamenilor de succes, careia i se dedica aproape in totalitate. Nu este o persoana perfecta, isi asuma greselile si face totul cu mult entuziasm.

Asa cum se arata in interviul oferit site-ului Afaceri si leadership feminin, unul dintre secretele sale in cariera este ca a avut intotdeauna incredere in instinctul propriu si nu a plecat urechea la ce au spus altii.

Pontul pe care Roxana il da femeilor aflate la inceput de drum in cariera este: “Fiti „flamande” cand vine vorba de informatie, oameni, valoare adaugata – pentru ca inteligenta este cel mai de pret accesoriu al unei femei. Asta si o pereche de stiletto rosii!”

  1. Alexandra Olteanu, fondatoarea companiei de training, consultanta si coaching, All to Know – “Succesul este efort , talent si perseverenta + noroc.

Candva visa sa fie profesor, dar apoi si-a transformat pasiunea in job. Dupa ce a lucrat in companii multinationale si a invatat ce inseamna o corporatie, s-a reinventat ca antreprenoare. Invata din tot ceea ce traieste si e fericita de pasul facut. A creat o companie valoroasa de training, coaching si consultanta, pe care vrea sa o lase mostenire.

Inceputul propriei afaceri este cel mai important pas, o decizie extrema. Trebuie sa te bucuri de ceea ce faci, pentru ca apoi lucrurile se aseaza de la sine, spune ea.

Sfatul Alexandrei Olteanu pentru succesul in afaceri este: “Sa gasesti echilibru in toate lucrurile pe care le faci la inceput de drum. Succesul este este efort (talent si perseverenta) + noroc.”

Lasa-te inspirata si tine cont de sfaturile de mai sus pentru ca afacerea ta sa fie una profitabila.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.